Специализираният наказателен съд даде ход на разпоредителното заседание по делото КТБ.

По-рано днес съдът прецени, че бившият банкер Цветан Василев е редовно призован и делото може да се гледа в негово отсъствие. Затова настоява и прокуратурата, въпреки протеста на адвокатите на Цветан Василев.

КТБ

Според съдия Виржиния Петрова, Цветан Василев е лично уведомен за делото и ако не се яви в съдебната зала, то може да се гледа задочно по отношение на него. Според нея изтъкнатата от Василев причина – висяща екстрадиционна процедура в Белград – не е уважителна, защото ексбанкерът може да се съгласи доброволно да бъде предаден на българските власти и да дойде да се защитава лично в съдебната зала.

Цветан Василев снимки: БГНЕС

Цветан Василев
снимки: БГНЕС

 

Припомняме, на 14 февруари стана ясно, че Цветан Василев е получил в Сърбия шест призовки. Защитата на Василев беше на мнение, че банкерът е нередовно призован. На 13 декември 2017 г. делото не стартира заради неполучаване на отговор на съдебната поръчка до Сърбия за Цветан Василев. Тогава, в началото на заседанието стана ясно, че призовката на Цветан Василев е върната от посочения адрес, като по сведение на домоуправителя подсъдимият не е бил забелязван във входа от 4 години.


Leave A Reply