Шеф на отдел в Столичната община е бил заловен с подкуп. Това стана ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура. Оперцията е била проведена съвместно с ГДБОП. Заловеният общински служител е шефът на правния отдел на община „Подуяне“ Лилия Геринска. Тя е задържана с 10 000 лв подкуп. Поискала е парите от строителна фирма за обществена поръчка за саниране на блок. Това стана ясно от думите на Емилия Русинова. Тя уточни, че това е втората сума от подкупа, който е в размер на 15 хиляди лева. Преди месеци строителната фирма е дала 5000 лева за същата обществена поръчка за саниране на блок.

пари, измама

Геринска е задържана в столичния квартал „Овча купел“ в момента, в който е получавала парите. Банкнотите не са били белязани. Но информацията, че предаването на подкупа ще се случи на това място и в този момент е получена минути преди предаването на рушвета. Така антимафиотите изненадали и Геринска и човека, който е давал подкупа. Акцията по разкриването на корупционната схема е извършена със съдействието на Столична община и на кмета Йорданка Фандъкова. Очаква се на Лилия Геринска да й бъдат повдигнати обвинения.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Припомняме ви, че преди около месец с подкуп от 70 000 евро беше заловена и кметицата на столчиния район „Младост“ Десислава Иванчева. Тогава тя беше арестувана в центъра на София като сумата беше открита в автомобила, с който е била.

По-късно стана ясно, че Иванчева е поискала парите от инвеститор, за да придвижи разрешителното му за строеж.

Инвеститорът Александър Ваклин обвини кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у помощникът й Петко Дюлгеров.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Иванчева отрича обвиненията. Според твърденията й тя не е разговаряла с Ваклин извън територията на сградата на общината. Кметът на „Младост“ твърди още, че не е знаела за парите, открити в колата й.

 


Leave A Reply