„Марешки трябва да каже дали иска нови избори, разчита, че ще вземе 120 депутати и ще управлява или пък ще бъде с 50 човека група“, заяви в кулоарите на парламента лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в отговор на лидера на „Воля“. По-рано днес Веселин Марешки обяви, че на министъра на отбраната Красимир Каракачанов трябва да бъде търсена отговорност за проблемите в армията. Според Сидеров оставка би означавало разтуряне на голямата коалиция с ГЕРБ.

Марешки, Каракачанов

Той определи изказването на Марешки като опит за привличане на внимание, тъй като социологията в момента показвала, че няма промяна в политическата картина. По думите на Сидеров, когато се говори за политическа отговорност заради състоянието на армията, трябва да се върнем към тези управляващи правителства, които са взимали решения да отстъпят на натиска отвън.

изтребители, Миг

„Американците ни накараха да нарежем съветските ракетни установки, които бяха единственото ни сериозно защитно оръжие“, подчерта Волен Сидеров. „Защо сега не ни подарят хеликоптер, изтребител, а трябва да ги купуваме, като в същото време от 2006 г. използват безплатно четири военни бази у нас. На Филипините, в Италия плащат стотици милиони – където имат бази, обикновено плащат наем, тук – не, ние сме много ларж“, аргументира се председателят на „Атака“.


Leave A Reply