„Искаме оставката на министър Каракачанов заради инцидента в авиобаза „Крумово“, каза пред журналисти в Народното събрание лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки.

снимка: wikipedia

снимка: wikipedia

„Трябва да се търси отговорност за инцидента в авиобаза „Крумово“. Тези, които не са осигурили средства за обучението на българските пилоти или са допуснали техническа неизправност, на практика са ги правили на сигурна смърт. И кой друг носи отговорност, освен политическото ръководство на Министерството на отбраната под началничеството на Красимир Каракачанов“, подчерта Марешки.

снимка; БГНЕС

снимка; БГНЕС

„Ние ще сезираме Прокуратурата за бездействие и несвършена работа, защото излиза, че в този ден няколко български екипажа са играли на руска рулетка, тъй като няколко са се сменяли на този самолет“, коментира още Марешки и посочи, че за този инцидент няма никакво оправдание. „Отдавна този човек трябваше да е излязъл то Министерството на отбраната. Не трябва българската армия да дава повече жертви, затова трябва максимално бързо да се намери човек, който да застане начело на отбраната“, каза още лидерът на „Воля“.


Leave A Reply