Депутатите ще разгледат окончателно Законопроекта за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и нефтени продукти. Това се посочва в проектопрограмата за работа на Народното събрание.

снимка: Flagman.bg

снимка: Flagman.bg

Законопроектът предизвика разногласия в „Обединени патриоти“. Въпреки Коалиционния съвет вчера, съгласие не беше постигнато. До напрежението между коалиционните партньори се стигна, след като в понеделник вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов подкрепи протеста на търговци на горива срещу текстовете и нарече законопроекта лобистки. Според вносителя Емил Димитров от „Обединени патриоти“ (ВМРО) обаче текстовете имат за цел да намалят сивия сектор в бранша.
Народните представители ще решат как премиерът Бойко Борисов да представи в пленарна зала в петък отчета на правителството за Българското председателство.гориво

Правилата се предлагат от ГЕРБ и според тях министър-председателят ще се отчете от парламентарната трибуна в рамките на 10 минути. Освен с отчета на кабинета за Българското председателство, Бойко Борисов ще запознае депутатите и с приоритетите на страната ни по време на Австрийското председателство.


Leave A Reply