Лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че вчерашното отлагане на гласуването на министерските оставки е следствие от вътрешна борба на лобита между ГЕРБ и Патриотите. Според нея проблемът бил умишлено прехвърлен към президента Румен Радев. „Ние можехме да гласуваме оставките и след това да бъде издаден указа, но представете си ситуацията – да гласуваме оставките и Александър Манолев след това да се оттегли. Това вече е пълна пародия”, коментира Нинова пред бТВ.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Тя отново заяви, че управлението в държавата трябва да си ходи, тъй като дори смяната на министрите няма да доведе до смяна на модела. „Има битка на различни групи и лобита в Патриотите и между тях, в ГЕРБ и между тях си, както и между ГЕРБ и Патриотите за влияние и постове“, каза лидерът на БСП в отговор на въпрос какъв е прочитът ѝ на оттеглянето на Александър Манолев от номинацията за министър на транспорта.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По повод зачестилите спецакции в страната Нинова адмирира действията на властите, но не смята, че това ще доведе до някакъв резултат. „Това се прави, за да се заглуши какво се случва в правителството”, смята Нинова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По повод упреците, че БСП са били на спа, ден след като заявиха, че тръгват между хората, Нинова каза, че е освободила от поста човека, избрал мястото на семинара. Всички разноски обаче били платени от джоба на депутатите, стана ясно от думите ѝ.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Вчера в Европейския парламент от партията на Нинова гласуваха против наложените срещу Унгария и Виктор Орбан санкции, но от Партията на европейските социалисти гласуваха за санкциите. „Ще изразя лично мнение – това е грешка да се налага такава санкция на Унгария, защото се формират разделителни линии”, коментира Нинова. По думите ѝ нейното мнение отново ще доведе до коментари и упреци вътре в партията и извън нея – от ПЕС. „Сигурно заради това, което казвам, пак ще изям шамарите от свои и от чужди, но освен за националния интерес, трябва да мислим и с друга перспектива за Европа”, коментира Нинова.


Leave A Reply