За новата учебна година в Бургас въведоха специално разработена електронна система в ученическите столове. Чрез платформата е-stol.com системата дава възможност на родителите да изберат и заплатят седмичното обедно меню на децата си директно онлайн. Миналата година платформата „електронен стол“ бе стартирана пилотно в няколко училища, а сега вече обхваща всички учебни заведения в Бургас.

41851571_235946543753323_4973812805850365952_n

“Има всякакви възможности за заплащане – едната възможност е чрез дебитна или кредитна карта да се заплати в платформата, другата е чрез EasyPay – също се ползва много от нашите родители, и третата е на място в стола, но по-голямата част от хората, които ползват е-stol, го използват и за плащане, защото е лесно и удобно”, заяви зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева.

снимка: http://www.vsluh.ru

снимка: http://www.vsluh.ru

Извън основното меню, което се предлага в електронната система, е въведено и второ, алтернативно, позволяващо гъвкавост в избора на обяд. Така от една страна, онлайн платформата спестява време на родителите, а от друга – предоставя опция за избор на ястия според персоналните предпочитания на всяко дете. За да се възползват родителите от системата, първо трябва да направят регистрация на електронния адрес на платформата, след което да открият и присъединят едно или повече деца към профила си.


Leave A Reply