Ева Майдел и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев откриха нов екокът със спортни терени в с. Екзарх Йосиф. Лентата прерязаха и председателят на Общински съвет – Русе и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ Христо Белоев, кметът на Община Борово Валентин Панайотов и кметът на село Екзарх Йосиф Илия Данев. Това стана в присъствието на общински съветници, заместник-кмета на Община Борово Петър Петев и много местни жители.

AD5A4844

Екокътът и спортните терени са изградени по проект с финансиране от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. „Очаквайте още много неща да се случат в село Екзарх Йосиф. Догодина ще бъде открит новият път от село Обретеник до центъра на село Екзарх Йосиф и началото на Горно Абланово“, заяви пред събралите се хора кметът на Борови Валентин Панайотов и добави, че проектът се осъществява с финансиране от ЕС.

AD5A4855

Ева Майдел акцентира върху добрата връзка на депутатите в Европейския парламент, народните представители и местната власт. По думите ѝ това позволява на общините да се възползват от европейската солидарност. Специално внимание бе обърнато на доброволците, които получиха благодарности. „Пожелавам ви много слънчеви емоции на това място, споделени с най-любимите хора, с много заряд и много енергия, която да предаваме на бъдещото поколение“, каза тя.

AD5A4861

В новата придобивка на жителите на с. Екзарх Йосиф е монтирано осветление, видеонаблюдение, направени са игрища за футбол на малки вратички и волейбол с необходимите за зрителите пейки. Изграден е детски кът с необходимите уреди за игра. Извършено е и залесяване.


Leave A Reply