Само за последната година от Столичната община са отделили близо 48 млн. лева за обновяване на образователната инфраструктура в София – училища, детски градини и спортни съоръжения.

Тодор Чобанов

Тодор Чобанов

Зам.-кметът на града д-р Тодор Чобанов обяви пред телевизия „Европа“, че е създадена нужната организация, за да могат дори и най-малките, които за първи път ще прекрачат прага на училището, да се чувстват спокойни. Там, където не са приключили ремонтните дейности, е създадена нужната организация за нормалното протичане на часовете. Д-р Чобанов уточни, че тази година първокласниците ще са около 12 хиляди.

снимка: Златина Йовкова, БНР

снимка: Златина Йовкова, БНР

По повод продължаващия недостиг на места в детските градини д-р Чобанов уточни, че най-сериозният проблем в момента остават яслените групи. Единственото решение е строителството на нови сгради.

снимка: denova.bg

снимка: denova.bg

От началото на годината на територията на София са построени три нови детски градини с над 320 места. До края на 2018 г. се очаква да приключи и строителството на още две сгради в кв. Красно село и район Витоша. В следващите години би трябвало в София да бъдат построени още 5 нови детски градини, които ще бъдат съсредоточени в южната част на града.


Leave A Reply