Протестите на майките на деца с увреждания продължават до приемането на исканите от тях нови закони от Народното събрание. Тази нощ протестиращите вече повече от четири месеца в защита на правата си и тези на децата им майки оставиха палатките си на жълтите павета пред сградата на Министерския съвет, предаде БГНЕС.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Както системата ни блокира, така и ние ще покажем, че можем да я блокираме“, твърдят те. Тази сутрин майките се преместиха пред вратите на Министерски съвет на тротоара, като заявиха, че ще чакат премиера Бойко Борисов да дойде на работа.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Майките очакват политиците да намерят начин да удовлетворят исканията им и да ги решат чрез нови закони. Днес се очаква Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще обсъди проектозакона за хората с увреждания. В него се предвижда месечните добавки да се заменят с месечно подпомагане, обвързано с линията на бедност. Сумите ще са в по-висок размер от сегашните и ще зависят от степента на увреждане. Квотите за наемане на хора с увреждания остават, но при определени условия няма да са задължителни за бизнеса.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Дневният ред на работа на правителството предвижда проектозаконът да бъде разгледан идната седмица.


Leave A Reply