С молба за безвъзмездно ползване на спортна зала „Колодрума“ за благотворителен концерт се обърнаха днес към общинските съветници в Пловдив представители на сдружение с нестопанска цел „Всички заедно за една кауза“. Предложението внесе общинският съветник от Реформаторския блок Айри Мурад, с което отбеляза първата си изява в местния парламент за три години, предаде БГНЕС.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Целта на концерта, както са обявили организаторите му, е събиране на пари за средства за лечение на деца. Концертът ще бъде на народната певица Николина Чакърдъкова, а продадените билети са вече 2 000. В представените документи пише, че проявата е под патронажа на ЮНЕСКО и на председателя на НС Цвета Караянчева. Председателят на Общинския съвет Савина Петкова е обърнала внимание на няколко подробности, достатъчни да разбулят измамата. Два печата –  единият, оказва се, е на Българо-виетнамската промишлена камара, а вторият пък е на Национално студентско движение. Историята започна да се разплита, като начало певицата и представа си няма за този концерт, а по същото време изобщо не е в страната. Част от другите участници в концерта, обявен за 19 октомври, също не знаят нищо. Комисията на ЮНЕСКО отрича да е издавала такъв документ, нито изобщо да има служител на име Манчовски.

Айри Мурад, снимка: btvnovinite.bg

Айри Мурад, снимка: btvnovinite.bg

Тримата представители на сдружението – Илия Ангелов, Теофил Кирилов и Сергей Димитров, се измъкнаха силно смутени от сесията. Билетите се продават чрез Ивентим. Те обещаха да върнат на хората парите обратно. Междувременно от районната прокуратура съобщиха, че в сектор „Икономическа полиция“ е бил подаден сигнал по случая и е образувано досъдебно производство за документно престъпление. Срокът за разследването е двумесечен.


Leave A Reply