Домът на бургаския фоторепортер Борислав Пенков е бил подпален около 03,30 ч. тази нощ, съобщиха от полицията. Запалена е гума, поставена непосредствено до входната врата на апартамента му. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. На мястото на инцидента полицаи са извършили щателен оглед, като иззели част от изгорялата автомобилна гума. Установени са свидетели на пожара, част от които вече са разпитани.

снимка: btv.bg

снимка: btv.bg

Петър Биберов-Кюфтето е задържаният за палежа срещу бургаския фоторепортер Борислав Пенков. В момента се уточнява съпричастността на Биберов към инцидента. Пожарът е унищожил част от апартамента му и ел. таблото на входа, оставяйки без ток съседите на фотографа.

Image_7100293_129

Това е трити опит за сплашване на колегата фоторепортер, но този път атаката е много по-сериозна. На два пъти неизвестни чупеха прозорците на жилището му с камъни. Това се случваше докато вървеше дело в Бургаския районен съд за нападение над фоторепортера Пенков, по което подсъдим бе също Петър Биберов-Кюфтето. Той се призна за виновен, че е е ударил фоторепортера докато снимал щетите от пожар в известно бургаско заведение миналата есен. В отделно дело Пенков е предявил граждански иск за 50 000 лв. срещу Биберов за нанесени морални вреди.


Leave A Reply