Софийската градска прокуратура обвини в пране на пари председателя на съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД Иво Прокопиев и членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков, информираха от прокуратурата. Тримата са с наложени мерки за неотклонение „подписка“. Разследването е за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с „Каолин“ АД, гр. Сеново.

пари

В хода на разследването са били назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне. Прокуратурата уточнява, че на 23 април е постъпил сигнал от председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, ведно с материали от извършена проверка от Комисията.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване. То е свързано с продажбата на придобити от „Алфа Финанс Холдинг“ акции от капитала на „Каолин“, представляващи 100% от капитала на „РМД Каолин 98“ АД, на регистрирано на 20 декември 2012 г. в местния съд в гр. Кьолн, Германия дружество „Кварцверке ГмбХ“. Вследствие сигнала и проведените действия по разследването са повдигнати и обвинения.


Leave A Reply