В Пловдив вече заработи първият специализиран кабинет за дентално лечение на хора с увреждания. Иновацията е на Денталния факултет към Медицинския университет в града под тепетата. В него пациентите ще влизат през пригоден за тях вход, без да е необходимо някой да им асистира, предава ТВ ЕВРОПА.

снимка: ТВ ЕВРОПА

снимка: ТВ ЕВРОПА

В новия кабинет ще се предлага дентална помощ по малко по-различен начин, разкриха от ръководството на Медицинския университет. Стоматологичните интервенции ще се осъществяват от стажантите, които се обучават в денталния факултет. Латин Банков бе сред първите пациенти в новия кабинет и сподели, че малко места в Пловдив са пригодени за хора с двигателни проблеми.

снимка: www.internationalworkplace.com/

снимка: www.internationalworkplace.com/

Облекчение от новата придобивка ще изпитват и самите лекари и стажанти, които ще обслужват пациентите. „Няма нужда от втори асистент, който да прехвърли пациента или да му помогне да се разположи правилно на стоматологичния стол. Той самичък може да заеме положението, което е необходимо както на него, така и на мен, за да свърша работата си“, каза гл. ас. катедра протетична дентална медицина д-р Светлин Александров.


Leave A Reply