Заместник-кметът по финансови и стопански въпроси в Столична община Дончо Барбалов е временният изпълняващ функциите столичен зам.-кмет по транспортни въпроси. Новината съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет (СОС).

Барбалов наследява поста на вече бившия зам.-кмет по транспортни въпроси в Столична община Евгени Крусев. Припомняме, Крусев подаде оставка, след като стана ясно, че е привикан на разпит в качеството му на обвиняем във връзка с проверката на прокуратурата за ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“.

Евгени Крусев, снимка: БГНЕС

Евгени Крусев, снимка: БГНЕС

Дончо Барбалов е заместник-кмет по финансови и стопански въпроси в Столична община от 2011 година насам, като освен това в момента е и заместник-кмет по направление „Столично общинско здравеопазване“. Сега поема и транспорта – което ще е трето направление.

„Работата е много, но ние имаме добри екипи в общината и очаквам те да продължат да работят активно и да постигаме успехи по всички направления. Рано е да се говори за реформи, това което имам като поставена номер едно задача е да възстановим движението на трамваите по ул. „Граф Игнатиев““. Това каза пред журналисти Дончо Барбалов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Трябва да подготвим и бюджета за 2019 г., в който транспортът също има големи инвестиции. Всичко това трябва да го подготвим, за да може през 2019 г да изпълним и да продължим да изпълняваме програмата за ремонт на улици, строителство на нови такива и обновяване на градския транспорт, който е доста напреднал“, каза той. Барбалов посочи, че решението за назначаването му на поста е на кмета на София. „Тя има правото да прецени, тя е направила преценката кой каква позиция да изпълнява. Относно новите разделите на трамвайната линия на ул. „Граф Игнатиев“ той коментира: „Още днес ще отида на място със строителната фирма и надзора да обсъдим, докъде са стигнали дейностите и какво може да се направи от тук нататък, да разбера все пак обосновката за тези съоръжения там.“

 


Leave A Reply