2018 година беше интересна и динамична за София.Много важни обекти влязоха в решителен етап, а други бяха изградени. Такава е равносметката на заместник-кметът Тодор Чобанов, предава БГНЕС.

Зам.-кмет на София Тодор Чобанов

Зам.-кмет на София Тодор Чобанов

“Като историк мога да кажа, че развитието на метрото е един значимите проекти. Въобще, София продължава да се развива като европейска столица. 2018 е първата година, в която отчитаме повече туристи, отколкото жители на града. Посрещнахме много знакови творци и артисти. Разбира се, европредседателството показа, че сме успешен домакин“, очерта Чобанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По отношение на проблемите през годината, с които се сблъска общината, Чобанов философски разсъждава, че „няма проблеми там, където не се работи. А колкото повече се работи, толкова повече трудности има. Един майстор работи по-добре, друг не толкова – това е много ценен опит“. В случая с ремонта на “Граф Игнатиев“, според заместник-кмета“ няма как да не изникнат трудности, тъй работят различни фирми. Важен е обаче крайният резултат“. През следващата година предстои изграждане на 15 нови детски градини, в които да се разкрият групи за ясла и 3-годишна възраст.

снимка: www.mediadesign.bg

снимка: www.mediadesign.bg

В областта на културата, Столична община ще се стреми България да се представи добре като Европейска столица на културата. „Ние сме в контакт с нашите колеги в Пловдив, ще направим всичко възможно да допълним и развием програмата на града. Запитан как гледа на коментарите, които се появиха вече, че още преди да е започнало домакинството се очертава пълен крах, Чобанов отговори с думите на Константин Иречек „най-голямо удоволствие им доставя един на друг да си развалят работата“. „Градът действително има своите организационни трудности, но това не е никак лесна задача. Убеден съм, че ще се справи. Готови сме да помагаме. Никой не печели от това да се преекспонира един или друг проблем. Има много малко неща, с които България е тотално конвертируема по света- едно от тях е културата. За нас успехът на Пловдив е много важен елемент“, смята Тодор Чобанов.

 


Leave A Reply