Хиляди се събраха на ежегодния новогодишен концерт „Сцена под звездите” в центъра на София, предаде БГНЕС. 6-минутна заря ознаменува настъпването на новата година. Сред посетителите имаше гости от Сърбия, Македония, Германия, Италия, Гърция и Испания.

снимка: Новини 24/7

снимка: Новини 24/7

Немска група сподели, че е впечатлена от организацията и охраната на концерта в София. Пожелаха на българите късмет, здраве и повече увереност. Испанците пък заявиха, че са тук, тъй като България е също толкова гостоприемна и топла по темперамент, колкото и тяхната родина. Семейство от Македония благодари за приятелството и подкрепата и си пожела дружбата да продължи и занапред по пътя на към еврочленството на Скопие.

снимка: БНР

снимка: БНР

Юбилейното 20-о издание на „Сцена под звездите” се организира от Столична община, като част от Календара на културните събития Празничната веселба се проведе по традиция на площад „Княз Александър I“.

 

В програмата се включиха едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“. За доброто настроение на празнуващите се погрижи и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл „Седеф“ с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет „Арабеск“ – Петя Колева и Стефан Вучов. Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева отправиха пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.

 


Leave A Reply