Над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити откриха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ навръх Нова година, при проверка на лек автомобил. Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на митническия пункт в посока от Турция за България в новогодишната нощ на 31.12.2018 г в 23.40 часа, управлявана от немски гражданин. Шофьорът е пътувал сам. Пред българските митнически служители той е заявил, че не внася нищо за деклариране.

снимка: crimes.bg

снимка: crimes.bg

По метода за анализ на риска и професионална преценка, митническите служители селектират автомобила за извършване на щателна митническа проверка. При проверката са открити, в джобове в дрехите на шофьора и поставени в кутии в различни чанти с лични вещи, над два килограма и половина изделия и накити от жълт метал. Според извършената експертиза от вещо лице, откритите изделия и бижутерски накити са от висока проба злато с общо тегло 2563,10 грама на обща стойност 177 033 лева.

съд

Златото е иззето и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.


Leave A Reply