Скоро ще има нова среща между американския президент Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун. Това заяви Тръмп, като каза, че е получил ново писмо от севернокорейския лидер. Срещата ще бъде продължение на преговорите за ядреното разоръжаване на комунистическата държава, които в момента са в застой.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е получил писмо от севернокорейския лидер Ким Чен-ун и очаква скоро да се срещне с него отново. Тръмп не посочи детайли относно съдържанието на писмото, но в медиите беше разпространена информация, че е във връзка с изпадналите в застой преговори между САЩ и Северна Корея по отношение на ядреното разоръжаване на Корейския полуостров.Доналд Тръмп, Ким Чен-ун

През юни миналата година двамата лидери се срещнаха в Сингапур, като Северна Корея обеща да работи за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров. Темпото на преговорите обаче се забави.
Американският президент заяви, че никога не е отдавал голямо значение на бързината в преговорите с Пхенян. В новоодишното си послание севернокорейският лидер каза, че е готов да се срещне с Тръмп по всяко време, но заплаши, че ще смени курса, ако американските санкции и натиск срещу страната му се запазят.


Leave A Reply