„В рамките на няколко седмици кметовете и общинските съветници да вземат решение и да ни го изпратят писмено, за да извадим тези пътища от списъка за винетната система“, каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет след среща с представители на Националното сдружение на общините. „Пътища, част от републиканската пътна мрежа, например Варна – „Златни пясъци“, Варна – Аксаково или Пловдив – Асеновград. Тези общини, които искат, имат желание и финансови възможности“, заяви Бойко Борисов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Благодаря за разбирането. Дали са две или три седмици, няма значение. Въпросът е дали да се вземе като решение. Има разделение на властите, демократично, въпросът е да ни уведомите“, обясни премиерът. „София е поискала Северната скоростна тангента. Уведомяват ни, предоставяме я за поддържане на съответната община и не се налага такса за движение по нея“, поясни Борисов. „Мисля, че е справедливо и правилно“, каза още той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Надявам се до десетина дни да се адаптира винетната система и да може и чрез банкоматите да се купуват винетки, така че максимално да се улеснят гражданите“, допълни премиерът. „По отношение на винетната система и тол таксите вчера колегите работиха доста“, коментира той. „Мога да кажа с голямо извинение за трудностите, че когато минаваш от хартия на електронен носител винаги има такива сътресения“, заяви премиерът. „Надявам се в рамките на 10-15 дни да бъдат отрегулирани всички процеси. След това вече ще бъде много по-лесно за всички“, каза още Бойко Борисов.


Leave A Reply