Тропическата буря Пабук приближава Тайланд. В четвъртък в южните части на страната имаше силни валежи и ветрове, достигащи до 65 км/ч. Очаква се по-късно днес бурята да достигне сушата, обхващайки южните части на страната. Властите издадоха предупреждения за лошо време в няколко провинции.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Туристическите кораби в популярните дестинации Пукет, Ко Самуй и Краби спряха работа, заради силните вълни, които могат да достигнат до 5 метра. Над 50 хиляди туристи напуснаха някои острови, за да избегнат бурята. Властите предупредиха, че Пабук може да е една от най-силните бури от 30 години насам.

МВнР

Министерството на външните работи на България препоръчва на българските граждани, които възнамеряват да пътуват до посочените дестинации, да отложат плановете си до нормализиране на ситуацията. Сънародниците ни, пребиваващи в посочените райони, следва да проявят предпазливост и да спазват стриктно указанията за безопасност на компетентните служби. При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Джакарта, както и със Ситуационния център на външното министерство.


Leave A Reply