„Проблемът с винетките показва, че системата е в пълен хаос, а Борисов се подиграва с народа“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция. „За стотици български граждани новата година започна с проблеми, напрежение, тревоги около винетките. Проблемът с винетките показва за нас няколко неща неща. Системата е в пълен хаос, управляват ни некомпетентни и неграмотни хора, унищожена е правовата държава и държавността изобщо. Борисов се подиграва с народа. За неговото правителство отново няма отговорност“, заяви Нинова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Няма отговорност за правителството, защото виждаме какви решения са взети днес“, каза Нинова във връзка с отстранените двама служители на АПИ и министерския съветник. „Отново трима чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност“, допълни Корнелия Нинова. „За нас оставката на министри е абсолютно задължителна. Отговорността е политическа, а не на чиновници, заради това, което причиниха на всички“, подчерта лидерът на БСП.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Правителството трябва час по-скоро да освободи държавата от управлението си“, каза от своя страна заместник-председателят на парламентарната група на БСП и зам.-председател на Транспортната комисия в парламента Георги Свиленски. Във връзка с това, че кметовете трябва да определят кои пътища в общините ще са платени и кои – не, Свиленски коментира: „Следва следващата стъпка – определянето на цените. Когато едни общини ще кажат, че ще са им високи цените, а други – че са им ниски, тогава пак министър-председателят ще определя еднолично“. Свиленски попита това няма ли да се превърне в инструмент за наказание за послушни и непослушни общини.

магистрала, път

„Един министър говореше, че пътищата с лошо качество няма да се таксуват. Кой го определя това нещо? Г-н Борисов е факир на темата: „Когато с нещо не мога да се справя, да го прехвърля на някой друг. Да прехвърляме на общината, вие си я поддържайте“. Очаквам скоро да прехвърли държавата на някого, защото не може да я управлява. Очакваме в най-скоро да прехвърли тази отговорност на някой друг, не знаем обаче на кого. Затова в началото на процеса по стартирането на тол системата, светваме лампата Министерският съвет да влезе във функциите си, да поемат ясна отговорност министри, които са ангажирани с този процес“, каза Свиленски.


Leave A Reply