„Аз се уверих с очите си колко тежка и трудна е работата на нашите шофьори и с какво достойнство изкарват парите си. Затова съм непримирим в позицията си, че няма как с подобно законодателство да им отнемаме хляба“, каза по повод пакета „Макрон” евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков пред Нова телевизия.

снимка: Булфото

снимка: Булфото

„Този път България е на страната на правото и на истината, защото в тези две години, в които превърнах работата си по пакета ”Макрон” в кауза, не се намери един човек, който да ми обясни какво налага празен камион да пътува от Атлантическия океан до Черно море без никаква причина“, обясни Новаков. По думите му тази законодателна инициатива е довела до тежко разделение в Европейския парламент.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Преди два месеца гласувахме законодателство, което забранява сламките и клечките за уши, защото тровят околната среда, а днес гласуваме за това един тир да изгори 2 тона нафта и да трови всичките градове от единия край до другия край на Европа. Предлага ни се да гласуваме текст, който задължава шофьорите да си купят устройство, което все още не е изобретено. Става въпрос за т.нар. „умен тахограф”, за който предлагащите законодателните промени казват, че имат уверението на една компания, че би могла евентуално да го изработи през 2020 година”, каза още Новаков.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според Новаков Планът „Макрон” може да се обясни единствено с лобизъм и протекционизъм в полза на превозвачите от Франция, Германия и другите големи държави, които подкрепят предложените промени в условията за работа на международните превозвачи.


Leave A Reply