Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. В края на декември м.г. той беше приет във ВМА и бе държан седмица в изкуствена кома заради чернодробна недосатъчност. До последния момент близките му търсиха донор за трансплантация.

tarsiat-speshno-kravodariteli-ivan-649

Ласкин има множество роли в театъра, снимал се е в български и чужди филми. През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”. Ласкин провокираше и с участията си в различни риалити формати.

снимка: 168 часа

снимка: 168 часа

До последно до него неотлъчно е голямата му любов – актрисата Александра Сърчаджиева. Двамата се влюбват един в друг в труден и за двама им период от живота им. Запознават се на снимачната площадка. Тогава Александра се обижда на чувството му за хумор и трябва да мине доста време, докато разбере, че не ѝ се подиграва, а се шегува. „Точно тогава майка ѝ, обичаната актриса Пепа Николова, се разболя неизлечимо от тумор в мозъка. Аз пък не се спогаждах с първата си съпруга (актрисата Мирослава Гоговска). Изнесох се и живеех сам с кучето си в стая само с едно легло, отрупано с хартии от сандвичи. Алекс промени и мен, и живота ми“, разказва в свое интервю актьорът.

снимка: www.avtora.com

снимка: www.avtora.com

През 2012 г. в телевизионен ефир Иван Ласкин сподели, че има проблеми с алкохола, а в последните си интервюта отклоняваше темата с чувство за хумор.  През последните години Ласкин казваше, че пише поеми и есета. Преди да ги събере в книга, на 48-годишна възраст загуби битката за живот.

Екипът на Informo изказва съболезнования към близките и семейството на Иван Ласкин.


Leave A Reply