Тереза Мей призова британските депутати да подкрепят нейната сделка за Брекзит с мотива, че това е единственият начин да се защити икономиката и да се уважат резултатите от референдума, съобщава BBC. В писмо до в. „Мейл он Сънди“ британският премиер заявява на своите критици и от двата лагера за и против Брекзит – че застрашават демокрацията, като се противопоставят на нейния план. Според най-новите проучвания на общественото мнение във Великобритания едва един на всеки четирима британци подкрепят нейната сделка за Брекзит.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Очаква се вотът в британския премиер по плана на Мей да се проведе в близките дни. Лондон трябва да напусне ЕС на 29 март – независимо дали има сделка с Брюксел или не. Сделката по условията на развода между Обединеното кралство и ЕС и декларация за бъдещите отношения между Лондон и Брюксел бяха договорени на Европейския съвет в края на миналата година – но сделката трябва да бъде одобрена и от британските депутати, преди да влезе в сила.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Гласуването в Камарата на общините трябваше да се проведе през декември, но Тереза Мей го отложи, след като стана ясно, че няма да получи мнозинство. Очаква се дебатът по сделката да бъде подновен в сряда, а ключовият вот е насрочен за 15 януари.


Leave A Reply