„Призовавам всички софиянци, които забележат бездомни хора навън, да подават сигнал на телефон 112“, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. „Имаме мобилен екип, който може да отиде на място и да покани човека, за да може да няма хора, които да останат навън в тези студени дни“, каза още столичният кмет, като допълни, че Кризисните центрове продължават да работят и през деня и ще бъде предоставена топла храна.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Няма да допуснем градът да се заледява, непрекъснато всички снегорини са на разположение по всички точки, като продължават да обработват улиците в града“, заяви Фандъкова. „В момента снегът не е много, но се работи денонощно. Колегите от столичния инспекторат също са на терен, за да не се допусне блокиране на града“, обясни Фандъкова, като допълни, че в момента София е проходима, а градският транспорт се движи нормално.

снимка: www.rocklandsupplies.com

снимка: www.rocklandsupplies.com

„И тази година имаме доста сериозни планове за район „Искър“ и за ж.к. „Дружба“, затова се надявам заедно с кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков да постигнем резултат“, каза кметът на София. Кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков съобщи, че съвместно със Столична община имат планове и за детска градина в ж.к. „Дружба“.


Leave A Reply