Преговорите по споразумението за оттеглянето на Великобритания от ЕС приключиха. Сега преговори не се водят, преговарящите от двете страни не участват в съвместни заседания. Това заяви днес говорител на Европейската комисия в отговор на въпроси, цитиран от БТА.

Очакваме и следим одобрението на споразумението от британската страна. Постигнатото споразумение е най-доброто и единствено възможното, това бе потвърдено през декември от Европейския съвет. Споразумението няма да бъде предоговаряно. Следим внимателно процеса по ратификацията във Великобритания, добави говорителят.Брекзит

Той изрази готовност преговорите по бъдещите отношения ЕС – Лондон да започнат веднага след подписването на споразумението за оттегляне. Продължаваме и работата по готовността ни за извънредни обстоятелства (за напускане без споразумение), посочи говорителят. По неговите думи телефонният разговор в петък между британския премиер Тереза Мей и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер е бил „приятелски“. Двамата са решили тази седмица да се чуят отново.


Leave A Reply