Хората с увреждания могат да ползват микробусите за трудно подвижни хора от 06.00 до 23.00 часа, билетът струва 1 лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, след представяне на нови 7 микробуса за обслужване и превоз на трудно подвижни хора.

6758070

„Има специализирано звено с диспечер, който приема заявки от хората. Аз съм разговаряла многократно с ползващите услугата хора и те са доволни. Има специално назначени шофьори, които помагат на хората да се качват и да слизат. Някои от тях имат асистенти, вътре в автобусите има специални места и за тях, така че да можем да подобрим тази услуга. От началото на миналата година удължихме работното време по искане на организациите на хората с увреждания, като то е от 06.00 сутринта до 23.00 часа през нощта“, коментира Фандъкова, като обясни, че услугата се предлага включително и в празничните дни.

6773258

Целта е всички тези хора да имат активен живот, свързан с лечение, работа, забавление, изобщо кой, където трябва да отиде. Цената на превоза е 1 лв. запазихме тази цена със специално решение на Столичния общински съвет (СОС), посочи още столичния кмет.


Leave A Reply