„Министерството на икономиката ще внесе в Министерския съвет още на утрешното заседание предложение да се отложи с 6 месеца влизането в сила на Закона за горивата“. съобщи ресорният министър Емил Караниколов по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Министърът се надява и парламентът да се съобрази с искането, за да се изчистят всички спорни моменти. Към този момент законът трябва да влезе в сила в края на януари.

бензиноколонка, гориво

Срещу текстовете в закона се обявиха браншови организации, които се заканиха за безсрочни протести с жълти жилетки. Собственици на малки бензиностанции и превозвачи на горива обявиха, че излизат на протест от тази седмица с искане да не влиза в края на януари приетият Закон за горивата.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Настояването е да се спре законът, тъй като според сдружението има допуснати 35 нарушения на българското и европейското законодателство. Очаква се и решение на Европейската комисия. От сдружението са се свързали с организатори от протестите на „жълтите жилетки“ във Франция, за да им разкажат как се организират протестите.


Leave A Reply