Вашата борба е справедлива, защото предприетите действия и желание за промени по пакета „Мобилност“ са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора. Трябва да се борим за нашите права. Това каза държавният глава Румен Радев преди среща с представители на транспортния бранш, предаде „Фокус“.

„Това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи“, обяви президентът. „В президентската институция поддържаме редовна комуникация с нашите представители в европарламента. Последно снощи говорихме подробно с Петър Курумбашев какво точно и как ще бъде внесено в Комисията по транспорт“, посочи Румен Радев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Очакваме оттам нататък гласуването. Надявам се вашият справедлив протест да повлияе“, коментира той. „Следват евентуално и дискусиите в т.нар. триалог, където също е много важно да има борба за всеки един пробив по различните параметри, които предлагате и стиковате с представителите ни в ЕП“, допълни държавният глава. „Искам да чуя вижданията и намеренията ви, и как ние институциите в България можем по най-добрия начин да подкрепим вашите действия“, се обърна той към превозвачите.


Leave A Reply