„Поводът за брифинга ни е изключително недържавническата позиция на БСП и неадекватното поведение и позиция на президента Румен Радев за пакета „Мобилност“, каза на брифинг председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. „Това не е нормално за генерал, който е участник в много процеси, и се предполага, че ще има смелост и раздаване за всяка битка и ще може да обедини всички“, заяви той. „Румен Радев два дни преди гледането на пакетите в комисията по транспорт завява, че държавата ни се е провалила“, коментира Цветанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Корнелия Нинова имаше смелостта да заяви, че нищо не е направено от правителството и че премиерът Бойко Борисов трябва да се обади на Меркел и Макрон, за да се търси решение на този въпрос“, посочи той. „Трябва като българи да се обединим, независимо кой от кое семейство е, дори и опозиция и управляващи трябва да бъдат ръка за ръка, когато се защитават национални интереси, а не да се търси разделение на нацията“, обяви Цветан Цветанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Евродепутати и депутати от българския парламент ще бъдат пред Европейския парламент, заедно с министър Желязков и превозвачите“, изтъкна той. „Протестът на превозвачите ни не е тема на партиите и политическите семейства, а е националната тема на България“, каза още Цветанов.

станишев, нинова

„Питам Корнелия Нинова кого ще търси в ПЕС – точно техният народен представител Александър Симов само преди дни заяви много ясно, че Сергей Станишев няма да намери място в листата им, защото би могъл да отблъсне много от избирателите им“ каза Цветанов. „Президентът Румен Радев е имал три срещи с Еманюел Макрон, когато темата за мобилността беше актуална“, заяви той. „Тази тема дали беше поставена на дневен ред, или той отчиташе само добрите двустранни отношения“, попита Цветанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Към 25 август 2018 година пакетът вече беше тема за правителството и за евродепутатите ни“, припомни Цветан Цветанов. „Корнелия Нинова би ли попитала Румен Радев дали на 11 ноември 2018 година е отчел необходимите теми, свързани с мобилността“, коментира той. „Не разглеждаме протеста като привилегия на която и да е политическа сила, а да бъде чут силният български глас в Брюксел“, заяви Цветанов.

снимка: NBC News

снимка: NBC News

„Когато инвестиционният разход за модернизация на Българската армия се прави прозрачно, на президента Румен Радев не му харесва“, каза отбеляза Цветанов. „Президентът искаше да приключи процедурата в служебния кабинет с назначения от него министър-председател и министър на отбраната. Въздействието, което по всяка вероятност може би е било оказано, е, за да се вземе решение непрозрачно“, заяви той. „Винаги сме казвали, че прозрачността е над всичко. Президентът трябва да възприеме позицията си като такъв, а не като президент на БСП и като човек, който по всяка вероятност иска да защитава други интереси, но не и националните“, обяви Цветан Цветанов.

Румен Радев

„Политическото решение на парламента ще бъде на базата на експертизите“, посочи той. „Окончателното решение е чисто политическо, но не на база на съгласувателната процедура и експертните оценки“, уточни Цветанов. „По всяка вероятност, изпускайки си нервите през последните няколко дни, коментирайки темата, Румен Радев трябва да знае, че е президент, а не страна в процеса“, каза още той.


Leave A Reply