Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи в телевизионно обръщение, предавано от Овалния кабинет на Белия дом, че на границата на Съединените щати с Мексико има разрастваща се хуманитарна криза и криза със сигурността, въпреки че пресичанията на границата са намалели през последните години, предаде Асошиейтед прес. Тръмп каза, че всички американци страдат от неконтролираната нелегална имиграция, която поглъща обществени ресурси и намалява работните места и заплатите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Между най-засегнатите от нелегалната имиграция според президента са афроамериканците и испанскоезичните американци. Той обаче не даде никакви доказателства в подкрепа на това твърдение. Тръмп се опита да убеди американците, че нелегалният наплив на мигранти в САЩ през южната граница е криза, и настоя, че работата на правителството е спряна, защото демократите отказват да финансират сигурността на границата, добавя АП.

САЩ граница

Президентът поиска 5,7 милиарда долара за стоманена ограда по границата с Мексико. „По искане на демократите, това ще бъде стоманена ограда, а не бетонна стена“, продължи Тръмп. Според него ограда по границата е критично важна за граничната сигурност и е необходима, за да пресече нелегалната имиграция от Латинска Америка. Франс прес напомня, че желаната от него стена е причина за частичната парализа на федералното правителство, продължаваща 18 дни.


Leave A Reply