Респектиращи мерки за сигурност за откриването на Пловдив 2019 обявиха от полицията в града под тепетата. На голямото събитие се очаква да присъстват около 30 хиляди души, предава ТВ ЕВРОПА.

Пловдив

Предвижда се да бъдат направени 23 контролно-пропускателни пунктове, откъдето ще се влиза към местата за зрителите. Екипи на жандармерията, специалните сили и специализирани отряди за борба с тероризма ще проверяват всеки, които искат да бъдат публика на събитието. В района няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, огнестрелни оръжия и други опасни предмети и пиротехнически средства. От МВР обясниха, че нямат притеснителни данни за тероризъм. На всички възлови кръстовища в Пловдив ще има дежурни екипи, които също ще следят за безопасността на присъстващите.

Пловдив

От Община Пловдив са обособили конкретни места за паркиране и водачите ще бъдат насочвани от полицейски служители. Посетителите ще бъдат разположени на 4 основни точки – от двете страни на сцената по продължение на булевард „Цар Борис Трети Обединител” покрай платформите, от северната страна на Пощата и по булевард „Княгиня Мария Луиза” до църквата „Света Петка”. Над 300 представители на медиите от България и Европа са подали заявки за акредитация.


Leave A Reply