„Българските евродепутати се справиха със задачата да бъде отложено гласуването на Пакета „Мобилност“, нека сега и българското правителство да последва техния пример“, заяви зам.- председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски на протеста в Брюксел.

Bryuksel (1)

„Когато се внасят предложения като пакета „Мобилност“, трябва да се търси основно компромис в рамките на Съвета на Европа. Тази възможност беше пропиляна по време на Българското председателство. В този смисъл реакцията на правителството закъсня“, заяви депутатът Димитър Данчев. Народните представители от левицата обясниха, че престои да се чуят мненията на координаторите в транспортна комисия – дали гласуваните днес от комисията доклади ще влязат за гласуване в пленарна зала. Единият от докладите е приет, а другите два – не са.

Bryuksel (3)

„За да се избегнат бъдещи подобни ситуации, е хубаво да се взима становище на ниво правителство и Съвет на ЕС и когато се защитава национален интерес, да бъдат потърсени предварително съмишленици и съюзници в предстоящите гласувания. Крайно време е българското правителство да потърси коалиция, заедно със страните, които биха ни подкрепили“, заяви народният представител Манол Генов. На протеста присъстваха над 1000 души – български, румънски и полски превозвачи и синдикати.


Leave A Reply