Ние насърчаваме нашите клиенти да подават декларациите си по електронен път, заяви директорът на дирекция „Обслужване“ в Националната агенция по приходите Боряна Георгиева, предава БГНЕС.
НАП

От днес стартира данъчно-осигурителната кампания за 2019 г., а на пресконференция в НАП бяха дадени подробности около нея. „С пускането на услугата в 00.00 часа в полунощ вече има над 90 подадени декларации. Явно продължава да има голямо търсене, защото още в първите минути има подадени декларации. В момента има около 500 декларации, по които хората работят, което означава, че днес ще ги подадат“, уточни Георгиева.
данъчна деклареция

От НАП напомнят, че срокът за физическите лица, в който те да декларират доходите си за 2018 г. остава непроменен – 30 април. Подаването на декларацията може да бъде извършено в офисите на НАП, по пощата и по електронен път. Засега подаването по електронен път остава по-лесен, по-бърз и по-сигурен начин, уточняват от агенцията по приходите. Освен това, избирайки този начин на подаване на декларация, физическите лица могат да се възползват и от отстъпка в размер на 5%.

данъци

„За да се ползва отстъпката трябва да бъдат спазени няколко неща. Първо – да се подаде декларацията по електронен път в срок до 31 януари. Да бъдат платени задълженията към момента на подаване на декларацията, както и целият дължим данък да бъде платен до края на януари“, уточни Боряна Георгиева. През цялата данъчна кампания офисите на НАП ще работят с плаващо работно време, а ако се наложи и с удължено.


Leave A Reply