Тулси Габард, която е член на Камарата на представителите на САЩ от Демократическата партия, ще се кандидатира за президент през 2020 г. Това заяви тя пред Си Ен ЕН. Следващата седмица тя ще направи официално съобщение във връзка с кандидатурата си.

37-годишната Габард, която е представител на щата Хавай, е ветеран от войната в Ирак и първият представител на Конгреса, произхождащ от Американска Самоа. Много причини ме подтикнаха да взема това решение, заяви Габард във връзка с желанието си да се кандидатира за президент. Сред тях са необходимостта от реформи в областта на здравеопазването и на съдебната система, както и повече действия в посока борба с климатичните промени. „Въпросът за войната и мира“ ще бъде централен в кампанията й, коментира още тя.

снимка: Getty Images

снимка: Getty Images

Много демократи се канят да влязат в надпревара за президентския пост през 2020 г. Сенатор Елизабет Уорън беше първата, която направи стъпка в тази посока. В края на миналата година тя обяви намерението си да участва в състезанието за президентската номинация на Демократическата партия на САЩ.


Leave A Reply