Президентът Румен Радев показа, че не е обединителят на нацията, който всички очакваха да бъде. Това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който е на посещение в град Пловдив, предаде „Фокус“.

„Когато през 2016 г. българите избраха Румен Радев, който нямаше политическо минало, за президент, те очакваха от него да търси широк политически диалог, да работи успешно с всички институции и да бъде обединител. Той обаче направи точно обратното. Последователността не е присъща черта на президента Радев. Единственото нещо, в което все пак можем да кажем, че е бил последователен, е да защитава интересите на една фирма.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Попитан дали очаква президентът да направи своя партия, той отбеляза, че амбицията е едно, желанието друго, а реалните възможности – трето. „Заемайки се с такъв сериозен политически проект, трябва първо да си отговориш на въпроса каква алтернатива можеш да предложиш. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза, да показваш, че всъщност не си обединител на нацията, а се стремиш към лични политически цели“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.


Leave A Reply