Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган произнесе реч на тържество за полагане на първа копка на технологична и производствена база в провинция Сакария и остро критикува онези среди, които „не могат да се примирят със сериозните успехи на страната”, информира електронното издание на вестник „Джумхуриет”, предава „Фокус“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Тази страна свърши, така ни казваха. На инат на всички обаче, инвестициите продължават. Кръговете, които не можеха да се примирят с позициите на тази страна, сега виждат, че тя продължава почтено да си стои на краката – и да искат, и да не го искат“, бе основното послание на Ердоган.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Стратегическите ни партньори ни оставаха на средата на пътя. Знаете, че комуникационната система е много важна, тази наша система се срина. Понеже нашите партньори заглушиха радиостанциите. Вече се освободихме от тях. Вече сам установихме и създадохме собствена комуникационна система и радиостанции“, каза той.

Ердоган
„Навремето ни забраниха да сеем опиум, а самите те масово сееха опиум. Казах на министерството на земеделието – нека сега ние отново да започнем да култивираме коноп. Понеже ще видим, че конопът е полезен в много области. Очевидно преследваната цел тук е да бъде обвързани с външния сват – не само от военна гледна точка, а и чисто икономически“, заяви Ердоган в речта си.


Leave A Reply