Военен товарен самолет „Боинг 707“ се е разбил близо до иранската столица Техеран. В него е имало най-малко 10 души, като те са загинали. Информационната агенция „Фарс“, смятана за близка до военните, съобщи, че само инженерът на полета е оцелял. „Товарният самолет „Боинг 707″ е пропуснал пистата, докато се приземява“, заяви говорителят на иранските военновъздушни сили Реза Яфарзаде.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Консервативната информационна агенция Тасним заяви, че това е военен товарен самолет, превозващ месо от столицата на Киргизстан Бишкек.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

IRIB съобщи, че самолетът е ударил сграда, след като пилотът е избрал грешната писта, докато се опитвал да се приземи на летище Фатх в провинция Алборц, източно от Техеран.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Агенцията показа кадри от горящи останки в залесена местност, докато няколко други медии показаха екипи от спасители около овъгления корпус на машината.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Разбилата се машина е била на авиокомпанията „Киргизстан еърлайнс“, отдадена под наем на иранския авиопревозвач „Пайам еър“. Агенция Тасним допълва, че самолетът е бил стар модел, произведен в период до 1979 година.


Leave A Reply