„Оставка винаги мога да подам“, каза министърът на културата Боил Банов пред журналисти в парламента във връзка с изнесените от БСП данни за нередности при строителството на Ларгото. „Така говорихме с премиера Бойко Борисов. Аз съм декларирал още веднага. Казах на мига. Той каза: „Не“, посочи той и допълни, че премиерът го е посъветвал да разкаже, да разясни и да обясни. Попитан дали премиерът стои зад него, министърът коментира: „Поне аз така го разбирам“.

банов, йончева

Боил Банов отговори отрицателно на въпроса дали има някакви опасения. Той обяви, че ще направи всичко, което е в рамките на закона, за да заведе дело срещу Елена Йончева. „Каквото е необходимо, ще направя“, каза Банов. Попитан защо толкова време не е сигнализирал, че служителят Ангел Ангелов го е изнудвал, министърът уточни: „Ако той дойде при мен и ме изнуди, първо е малко опасно. Аз съм експанзивен човек. Все още театърът е повече в кръвта ми, отколкото в политиката“. Банов обясни, че някой му е казал, че въпросният Ангелов го е заплашвал, че ще му счупи краката, но ако е дошъл при него с лицето си, е щял да подаде съответните сигнали. „Плашили са ме много. Проблемът е, че аз по принцип не се плаша. Опериран съм от чувството за страх“, коментира министърът на културата.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Каквото са ме питали разследващите за Ларгото, съм обяснил“, каза Банов. Той заяви, че не може да влиза в детайли около разследването. „Аз не ползвам НСО. Вървя си по улиците, разхождам се, ходя си на кино. Ходя си в парка. Някои хора ме гледат положително, обаче виждам едни хора, които ме гледат като крадец и престъпник. Сега, като ме питате неща и аз започна да казвам, че не мога да отговарям заради следствието, хората ще кажат, че веднага съм се скрил. Знаете какви са правилата. След като има вече дадени обяснения, влиза се в една друга процедура, която трябва да спазваме“, допълни Банов. „Проверката „ще ми развърже ръцете“, отбеляза министърът. Според него записът, който е представен от Елена Йончева, е „пипан“.


Leave A Reply