„Оставяйки настрана пламенните опити на Корнелия Нинова да изфабрикува нова порция „Ало, Измами“ – тя е единственият лидер, приватизирал държавни дружества“, каза народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски по време на декларация от името на групата. „Уважаема г-жо Нинова, похватът на вас и вашата партия да боравите с манипулирани компромати, изфабрикувани сензации и ченгенджийски номера, не е новина. Не е новина и прозвището г-жа Лъжа, с което се прочухте последните години, защото хората още помнят лъжите ви“, каза още Гърневски.

Спас Гърневски, снимка: БНР

Спас Гърневски, снимка: БНР

Той попита Корнелия Нинова кога ще каже истината за „Техноимпекс“. „Вие сте единственият лидер на партия в тази зала, забъркал България в тежък международен лобистки скандал, отразил се изключително неблагоприятно за образа на страната ни през международните ни партньори“, допълни депутатът от ГЕРБ. Той посочи, че Нинова е единственият партиен лидер, уволняван заради корупция. „Вие, г-жо Нинова сте единственият лидер на партия, за когото има доказано законни СРС-ата. Разсекретени и качени на интернет страницата на парламента. Точно вие така ентусиазирано, цитираща и „Ало, Измамите“, с които се опитвате да компрометирате правителството, обещавате във въпросните СРС-ата да спирате проекти срещу многодавности“, допълни още Спас Гърневски.

Нинова

По думите му тя е единственият лидер на партия, който си е позволил да звъни над 200 пъти на български следовател. Той попита дали лидерът на БСП ще има доблестта да каже истината по тези въпроси. Според него тя доказано не обича истината. „След 1989 г. историята ни е до болка позната. Фалит на държавата, демагогското пребоядисване от комунисти в социалисти и разграбването на всичко онова, което по техния режим е построил угнетения български народ“, каза Гърневски.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Днес, 30 години след прехода, тази глутница ренегати нагло и безцеремонно посягат с мръсните си пръсти към законната власт в България. Посягат доста самоуверено, защото освен директивите на ген. Решетников, зад тях е изцяло и неговото творение – президентът Румен Радев. В този контекст цяла седмица наблюдаваме активните мероприятия на председателя на БСП Корнелия Нинова, която отново и отново забърква вече до болка познатата смесица от полуистини, внушения и откровени лъжи“, отбеляза Гърневски.

снимка: halcyongroup.eu

снимка: halcyongroup.eu

„С огромно изумление станахме свидетели как за пореден път Корнелия Нинова се опита да заеме позата на честен борец с корупцията, човек току-що пристигнал в политиката, за да твори чудеса. Нашата отговорна позиция на народни представители обаче ни задължава да браним фактите и истината. От уважение към истината ще припомним на българските граждани коя всъщност сте вие г-жо Нинова“, заяви депутатът от ГЕРБ.


Leave A Reply