Критиките на президента Румен Радев ни мотивират, а не ни притесняват. Това заяви председателят на БСП – София Калоян Паргов по Дарик радио, съобщиха от пресцентъра на БСП – София. Според лидера на столичните социалисти, оценките на държавния глава трябва да бъдат използвани като стимул, а не да бъдат смятани за обида.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Всичко е до начина на мислене. „Просто трябва да бъдем малко по-позитивни, да излъчваме надежда и да показваме, че има перспектива пред нас“, коментира Калоян Паргов. „Нихилизмът и негативизмът не водят до нищо добро. Напротив, те увличат и нашите избиратели в тази посока, а от цялата тази работа губи България“, посочи той.

Калоян Паргов снимка: БГНЕС

Калоян Паргов
снимка: БГНЕС

Калоян Паргов отбеляза, че в последните 10 години политическият процес коренно се промени. „Различно е отношението между политическите партии, между самите политици в рамките на Народното събрание, а и извън него, коментира той. „Българските политици отвориха кутията на Пандора след 2009 година и всички сме свидетели, че това не доведе до нищо добро. Начинът, по който се води политическият диалог, дебатът, е неприемлив, меко казано. Това е много притеснително. Политическият процес в България беше доведен до истерия от участниците в него. Това от своя страна кара хората да изпитват известно отвращение от политиката, от това, което се случва в нея. Оттам идва и недоверието към политиците, към партиите, към държавните институции, към държавността изобщо“, заяви Паргов.

снимка: Дарик

снимка: Дарик

Според председателя на БСП – София протестите на гражданите в последната година дават точна оценка на управлението на държавата. „Когато имаш претенции да си безпогрешен, да си си самодостатъчен, а отгоре на всичко след 10 години да демонстрираш и чувство на безнаказаност, отношението на хората към теб няма как да е добро“, коментира Калоян Паргов. „Протестите на гражданите са резултат именно от това поведение. Подобно поведение на управляващите няма как да доведе до добри резултати от управлението им. Преди 10 години ГЕРБ спечели властта със заявката да въздаде справедливост. Е, има ли я тази справедливост днес?!“, попита той.

Калоян Паргов
Калоян Паргов заяви, че програмното бюджетиране би било много по-полезно за гражданите на София от обикновената счетоводна сметка, която управляващите предлагат години наред под формата на бюджети на Столична община. „Тази година забелязваме плах опит за такова програмно бюджетиране в сектора здравеопазване, коментира Паргов, който е председател на групата на БСП в Столичния общински съвет. „Вследствие на този модел на бюджетиране, по много теми в здравеопазването в София има консенсус и подкрепа от всички политичeски сили в Столичния общински съвет. Разбира се, има още какво да се желае. Управляващите все още се страхуват да направят последната крачка, а именно – преструктуриране на здравеопазването в София. Това очевидно ще остане за следващия кмет и общински съвет“, каза още той.


Leave A Reply