Властта не ми помогна да избягам, заяви бившият македонски премиер Никола Груевски в интервю пред македонския телевизионен канал „Сител“, част от което беше излъчена в 17 часа българско време, предава „Фокус“.

 

снимка: Ройтерс

снимка: Ройтерс

Никола Груевски, след три месеца мълчание, с изключение на два обръщения си чрез статуси в социалната мрежа „Фейсбук“ е бил интервюиран в Будапеща от телевизия „Сител“. Той разкрива пътя си на движение за бягство, но досега само повтаря известните подробности. Той посочи, че не желае да разкрие дали е напуснал Македония през ГКПП или е преминал границата нелегално. „От Македония заминах много просто, отидох в Албания, регистрирах се в унгарското посолство там, поисках политическо убежище. От съображения за сигурност, като бивш дългогодишен премиер, бях транспортиран до Унгария. След като отидох в Албания, се движех с моята личната карта“, обясни Груевски.

Никола Груевски, снимка: БГНЕС

Никола Груевски, снимка: БГНЕС

На въпроса дали правителството му е помогнало за бягството той е отговорил с усмивка: „Не“, добавяйки, че те биха направили всичко друго, но не и да му помогнат. На въпроса дали е напуснал Македония през ГКПП или нелегално той каза: „Ще оставя това на сегашното правителство, защото те обявиха, че са започнали разследване и че те ще открият всичко“, каза Груевски.


Leave A Reply