685 000 лева дават Българските държавни железници за закупуване на работно и специално работно облекло – обувки и униформени облекла на служителите си. Последна доставка на работно облекло за персонал е имало през 2016 г. Това заявява транспортният министър Росен Желязков в отговор на депутатски въпрос, предаде БГНЕС.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

Освен тези средства до дни БДЖ ще обяви две обществени поръчки за закупуване на допълнително работно облекло на стойност близо 3 млн. лева. Доставените през 2018 г. количества лични предпазни средства обезпечават нуждите на дружеството за едногодишен период. След приемане на новите вътрешни правила за осъществяване на обществени поръчки, ще стартират процедурите на облекло и цели обувки, които е напълно възможно да се осъществят до ранната есен.

снимка: Монитор

снимка: Монитор

Към втората половина на месец март 2019 г. се очаква да бъде сключен договор и за обувки, подходящи за пролетния сезон, тъй като към момента комисията по провеждане на процедурата по ЗОП е приключила работа. За 2019 г. в бюджета на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД са заложени 400 000 лв. за ремонт на сгради, както и средства за ремонт на превозните средства и закупуване на нова техника.


Leave A Reply