2-годишно дете е в критично състояние след падане от втория етаж на болница “Света Анна“ във Варна. Това каза на извънредна пресконференция зам.-изпълнителният директор на лечебното заведения д-р Антон Станев, предаде „Фокус“.

снимка: medicalnews.bg

снимка: medicalnews.bg

Според първоначалната информация детето е момче на 2 години. То е паднало от втория етаж на родилното отделение в болницата. Според д-р Антон Станев детето сутринта е открито на стълбите в двора на терапевтичния корпус на болницата. „Момченцето е с тежка черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив, оток на мозъка и с наранявания по двата бели дроба. То е в изключително тежко общо състояние“, съобщи д-р Антон Станев.

снимка: b4brands.com

снимка: b4brands.com

Лекарски екип в момента оперира пострадалото дете. По първоначална информация то не е пациент на болницата, а е било на свиждане в родилното отделение. Според д-р Антон Станев детето е било придружавано от двама души, като все още не е ясно дали те са родителите му. Разследват се детайлите и обстоятелствата около случилото се. Образувано е досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.


Leave A Reply