БСП внесе сигнал по аферата „Ало, Банов съм“ в ОЛАФ. Сигналът е подписан от лидера на БСП Корнелия Нинова и от говорителя на групата Елена Йончева. Той бе внесен от Елена Йончева, заместник-председателя на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски и депутати.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Разследването на Елена Йончева е правено през последния месец и цели да докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта. То бе анонсирано още на 26 януари по време на четвъртото заседание на 49-тия конгрес на БСП.

боил банов, елена йончева

Разследването бе представено в централата на партията на 30 януари и озаглавено „Ало, Банов съм“. Тогава говорителят на БСП заяви, че като зам.-министър на културата Боил Банов договаря схеми в ущърб на държавата, като дава указания как се подправят документи за строителството на обект – „Ларгото“, културно-комуникационен комплекс „Сердика“ 2-3 етап. На пресконференцията бе изнесен и запис от разговори на Боил Банов. Веднага след пресконференцията прокуратурата се самосезира по случая.


Leave A Reply