Над 1400 училища в страната остават затворени заради грипната епидемия. Най-много са в област София – град – 267, следвани от районите на Пловдив, Благоевград, Варна и Плевен – над 100 училища. В общо 20 области не се провеждат учебни занятия.

училище-изпити_cr

Продължава грипната ваканция за учениците от 83 училища в област Велико Търново, както и от 31 учебни заведения в област Габрово и от 52 – в област Търговище. В 70 училища в област Русе, в 66 – в област Сливен, в 63- в област Стара Загора, в 59 – в област Разград, в 61 – в област Монтана, и в 54 – в област Хасково, също не се провежда учебен процес. Учениците от 43 училища в област Враца, от 43 – в област Ловеч, от 23 – в област Видин и 11 училища в София-област, също не ходят на училище. Няма учебни занятия и в две училища в област Силистра и в четрири в Кюстендил. Утре учениците в цялата страна не са на училище заради междусрочната ваканция.

вирус болен грип епидемия

Заради все още високата заболеваемост от грип в почти цялата страна продължават да важат противоепидемичните мерки като спиране на детските и женските консултации, свижданията в болниците, плановите операции и профилактичните имунизации. Усложнения от вируса доведоха до смъртта на още двама души в Пазарджишко. Млада жена почина няколко дни след баща си. И двамата първоначално са се лекували сами и са потърсили медицинска помощ прекалено късно.


Leave A Reply