Европейският парламент даде началото на нов уебсайт, който предоставя подробна информация за евроизборите през тази година. В него подробно се обяснява как ще протича вотът във всички държави членки на алианса или от чужбина.

компютър

Националните правила за гласуване са обяснени във формат „въпроси и отговори“. Включена е информация за деня на провеждането на изборите, крайния срок за регистрация, необходимите документи за нея избирателната възраст. Също така общият брой евродепутати, които ще бъдат избрани във всяка държава-членка и връзки към уебсайтовете на националните избирателни органи. Цялата тази информация е специфична за всяка страна. Уебсайтът предоставя отговори за всички държави на официалния им език и на английски.

снимка: studyabroad.bg

снимка: studyabroad.bg

Той съдържа още секция с новини и такава с въпроси и отговори за Европейския парламент, водещите кандидати и какво се случва след изборите. Платформата предоставя връзка към страница с резултати от изборите, както и към политическите групи в Европейския парламент. В България евроизборите се очаква да бъдат на 26 май.


Leave A Reply