Прокуратурата във Варна образува досъдебно производство, за това, че на стълбите пред Родилно отделение в болница „Св. Анна“, родител е оставил малолетното си дете без достатъчно грижи и надзор и с това е създал опасност за неговото физическо развитие, предава ТВ ЕВРОПА.

прокуратура

„Води се разследване по чл. 182 , ал. 1 от НК. Предвиденото наказание за това престъпление е до 3 години лишаване от свобода или пробация. На този етап няма повдигнато обвинение т.к. предстои извършването на множество процесуално – следствени действия за установяване дали има виновно поведение за възникналия инцидент.“, каза говорителят на Районната прокуратура във Варна Вяра Алексиева.

снимка: b4brands.com

снимка: b4brands.com

Детето е било в болницата на свиждане при приятелка на майка му. Трябвало да й занесат консумативи. „Поради обявената грипна епидемия в град Варна не са били допуснати до вътрешността на отделението, а свиждането се е провело пред вратата на самото отделение, на площадката на 3-тия етаж. Като с майката е бил и друг възрастен придружител, но са съжаление детето се е провряло през парапета на стълбищната площадка и е паднало. Оказана е първа помощ от случайно минаващи лекари.“, каза Алексиева.

снимка: medicalnews.bg

снимка: medicalnews.bg

Въпреки операцията и последващото лечение, тази нощ момченцето починало от раните си. „Травмата, която детето беше получило на главата и на черепа, на мозъка се оказа несъвместима със живота и въпреки светкавичната реакция на нашите екипи и борбата тази нощ, загубихме битката и днес почина в ранните часове.“, каза д-р Владимир Власаков. От болницата още вчера отрекоха да има пропуски в обезопасяването на сградата. Не са получавали и предписания в тази посока от контролните органи.


Leave A Reply