Изба New Bloom отбеляза празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан с тържествено зарязване на лозята. За екипа на избата празникът беше двоен, защото те се поздравиха с лансирането на две нови червени вина в серията PIXELS. Главният им енолог и световен винен експерт Владимир Влъчков бе сред първите, зарязали лозовите масиви до с. Найден Герово, пловдивско. Специално за събитието бяха поканени водещи сомелиери и винени експерти, които да дегустират вината на избата.

informo1

Двете нови вина за от сортовете Регент и от Сира. Немският Регент се превърна в отличителен знак във визитната картичка на избата от Съединение. Те са единствените, които го отглеждат и лансират самостоятелно у нас.

informo2

„Семантичното ядро на нашата работа е „вкусът на виното“. Всеобщо прието, че тероарът определя потенциала на един или друг сорт грозде за вино. Това наистина е така, но не трябва се пренебрегва и възможността на енолога да работи при днешното ниво на науката и технически условия, върху вкуса на виното. Точно тук се определя в немалка степен стилът на напитката. Ние бихме искали нашите вина, независимо, че са различни едно от друго, да имат една обща характеристика, а именно – „вкусни вина“. А това, уверявам ви, не е толкова лесна работа“, коментира главният енолог Владимир Влъчков.

сомелиер пиксел

Серията PIXELS включва изцяло едносортови вина, в които е търсено най-доброто представяне на сортовия характер в съчетание с модерните винени технологии и иновации. Двете нови червени вина следват тази традиция. Те също ще се затварят с уникалната трипластова тапа иновативната система Ardea Seal, която позволява контрол на кислорода в бутилката и след отваряне съхранява максимално дълго качеството на напитката. Това е изключително полезно за ресторантьорите, които искат да продават вино на чаша. Любопитна подробност е, че подобна тапа се използва за скъпите френски вина от най-висококачествените лозя на Кот д’Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю. Според професионалните сомелиери, които се включиха в зарязването, именно лансирането на вина в отлично съотношение цена-качество ще спомогне за подобряване на винената култура на българина.

informo4

Двете нови червени вина PIXELS Регент и PIXELS от сорта Сира се произвеждат от изцяло собствени лозови масиви в Найден Герово, Тракийска низина. Повод за гордост за избата е, че лозята й се намират именно в този винарски регион като според експертите неговите географски характеристики са предпоставка за високото качество на продуктите.


Leave A Reply